Dierkovaný čokoládový koláč-rýchlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 35 dkg polohr.múky, 20 dkg cukru, 2 vajcia, 12 dkg rozpusteného palmarinu, 1 prášok do pečiva (PRDOPEČ), 3/4 šálky mlieka, 2 lyžice oleja,štipka soli
POLEVA: 18 dkg palmarinu,30 dkg prášk. cukru, 4 dkg kakaa, 3 lužice horúcej vody a môže byť 2-3 lyžice rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám z českým receptov, s dovolením autorky a je SUPER. Rýchly a výborný. U nás sa vždy spapá za 1-2 dni a to jeme len ja a manžel :-)
ja ho robím na menší plech a tak dávam surovím menej-ale dala som množstvo ako na klasický plech a aj polevy robím viac-záleží aké čokoládové to chcete. My veľa :-) a polevu robím od oka.
Po upečení cesta ho vychladnuté popicháme s vareškou-porobíme dierky a zalejem polevou. necháme stuhnúť a môžeme papať. je ozaj dobrý a rýchlo spravený.

Plech si vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou
V miske si zmiešame múku,prdopeč,cukor a štipku soli
Pridáme vajcia,olej,mlieko a palmarin
Rozmiešame mixérom alebo ručne
Vylejeme na vymastený plech,rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do ružova.
Vychladnutý koláč podierkujeme s vareškou-odporúčam nie veľmi blízko pri sebe a nie až na samé dno plechu-stačí cca do polky cesta
Kým koláč chladne tak si nachystáme polevu. rozpustíme palmarin,vodu a rum
Pridáme kakao zmiešané s cukrom. varíme kým sa nám všetky suroviny nespoja a nevznikne hladká poleva
Koláč polejeme polevou-zalejeme dierky a rovnomerne rozotrieme na celý koláč
Dáme stuhnúť do chladničky alebo na balkón-v zime :-) a po nakrájaní môžeme papať. Prajem dobrú chuť