Kyslá fazuľová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g * farebnej fazule -----------------------3ks * zemiakov --------------------------- 3ks * bobkový list -----------------1x * šľahačka ---------------------2 dcl * mlieka ------------------------soľ ------------cukor----------------60g * masla--------------2 až 3 Pl múky-------------ocot------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vždy keď túto polievku robím , tak sa mi ju podarí uvariť trochu ináč , raz je taká kyslá , inokedy sladko - kyslá a pod. Ale to je na tom najlepšie , ja som hľadala takýto recept , pretože mi pripomína polievku z práce alebo dokonca z reštaurácie ( nie , že by som si fandila -------------dlho mi to trvalo pokým som prišla na tú správnu konzistenciu a chuť ).

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu , na druhý deň si ju opláchneme ( niekto ju varí v tej istej vode , ale nám to tak nechutí ) , dáme do hrnca , dolejeme vodu , pridáme bobkový list a dáme variť , keď je polomäkká fazuľa , tak k nej šupneme zemiaky nakrájané na kocky a varíme daľej. Ak máme všetko mäkké , prilejeme šľahačku , mlieko , necháme prejsť varom, osolíme , ocukrujeme , nakoniec si urobíme zásmažku z masla a múky. Po dokončení polievky , ju vypnem a až potom dochutím octom.
Prajem vám dobrúúúú chuť.