Somlói galuska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Žlté cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol.múky, štipka prášku do pečiva Orechvé cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol. múky, štipka prášku do pečiva, 1 pol.lyžica mletých orechov Kakaové cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol.múky, štipka práš. do pečiva, 1 pol.lyžica kakaa Vanilkový krém: 5 dl mlieka, 20 dkg cukru, 1/2 Zlatého klasu,1 vanilkový cukor, 3 celé vajcia....neskôr 1 pol.lyžica kakaa Sirup: 2 dl vody, 1 dl rumu,20 dkg cukru ešte potrebujeme:mleté orechy, hrozienka, šlahačku

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestá: ako piškótové.
Krém vanilkový:2/3 mlieka, cukor a van. cukor privedieme do varu. 1/3 mlieka vymiešame zo zlatým klasom a s 3 žĺtkami a prilejeme do vriaceho mlieka- uvaríme krém. 3 bielka vyšlaháme na tuhý sneh a primiešame do horúceho krému.
Sirup:z vody, cukru a rume uvaríme sirup a potom pridáme hrozienka.
Vrstvenie: nakrájame si všetky 3 cestá a vrstvíme: žlté cesto-sirup s hrozienkami-vanilkový krém, orechy- kakaové cesto- sirup s hrozienkami-orechy-vanilkový krém, orechové cesto-sirup s hrozienkami- orechy- vanilkový krém do ktorého sme si namiešali 1 pol. lyžicu kakaa. Takto pripravené Somlói galušky vložíme do chladničky aspoň na 12 hodín odležať. Po 12 hodinách vyberáme lyžicou kopčeky na tanier a zdobíme šlahačkou. Dobrú chuť!

cestá pred pečením
sirup, bielka a krém
zmiešame vanilkový krém s vyšlahaními bielkami
nakrájame si cestá
vrstvíme
ďajšia vrstva
takto ide do chladničky