Medovníčky - mäkké hneď po upečení



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/

POSTUP PŘÍPRAVY

Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť.

Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :)

Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú.

Potrebné igredencie.