Gaštanové pyré so šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie gaštanového pyré * 1 smotana na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný dezert, zároveň rýchly a jednoduchý. Vhodný, keď sa objaví nečakaná návšteva alebo nestíhate.
Gaštanové pyré mávam obvykle aspoň 1-2 balenia v mrazáku a šľahačka sa zvyčajne tiež u nás nejaká nájde.

1. Budeme potrebovať 1 balenie gaštanového pyré a 1 šľahačku. Gaštanové pyré býva 200 alebo 250 gramové, my sme mali to menšie.
2. Najlepšie je vybrať pyré z mrazničky vopred a nechať ho rozmraziť a až potom nastrúhať. Ale už sa mi stalo, že som nemala veľa času a strúhala som rovno z mrazáku a ruky trpeli.
3. Vyšľaháme šľahačku do tuha. Ak chcete, tak pridajte cukor, ale pozor, gaštanové pyré je sladké dosť.
4. Šľahačku rozdelíme do pohárov alebo misiek ...
5. ... a navrch dáme gaštanové pyré a máme hotovo.
6. Ja som ešte ozdobila čokoládovou hviezdičkou.
7. A takto chutí Lukinovi