Krémový jablčník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto podľa lenka t. (plienočka): 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody, vylepšila som o 2 lyžice oleja Plnky podľa Martina P. (Mata406): Jablkový puding : * 1 kg očistených jabĺk * 1 ML škorica * šťava z 1/2 citróna * 2 zlaté klasy * 400ml voda * 6-7 PL kr.cukor - podľa kyslosti jabĺk * Šľahačková plnka: * 2 kyslé smotany 16% /500g/ * 1 šľahačka 33% * 1 stužovač * 2 vanilkové cukry * 1 PL pr.cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vychladnutú piškotu pridať ešte horúci jablkový puding, nechať vychladnúť a navrstviť šľahačku. Ozdobiť napr. čokoládou, grankom a pod a dať stuhnúť najlepšie do ďalšieho dňa. Vynikajúci, odporúčam !!! Piekla som ho dcérke na meninky, každý kto ho okoštoval, pýtal recept :)