Super domáce "Nokerle" ako príloha k napr. k bravčovému na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme na "nokerle" 1 vajce, 2 - 2,5 dl vody, 1 ML soli, 500 g polohrubá múka ...na bravčové na smotane potrebujeme: 1 veľká cibula alebo 2 menšie, 400 g bravčové pliecko na kocky, 2 dcl vody, 2 ML červená paprika sladká...na zátrepku: 3 dcl smotana na varenie, 3 PL worčestrová omáčka, 1 ML soli, 1/2 ML mčk, 2 - 3 PL hladká múka, 2 ML červená paprika sladká

POSTUP PŘÍPRAVY

... nevedela som kam tento receptík na nokerle vložiť, tak som k tomu pridala receptík i na bravčové na smotane na môj spôsob, možno niektoré maminy poteší i táto kombinácie.....tak tu je presný recept na super prílohu k mäskám s omáčkou, sú jednoduché, a veľmi chutné, a verím, že niektorým maminám pomôže tento presný recept, lebo po-väčšinou sú tu receptíky len s vymenovaním daných ingrediencii...určite si ich zamilujete tak ako MY tak príjemné kuchtenie prajem :o))

...do misy si dáme vajce, sol, múku a na začiatok ja vždy dávam iba 2 dcl vody .../postupne pridávam podľa konzistencie cesta, cesto nesmie byť ani tuhé ani riedke, také vláčke skoro ako na zemiakové halušky/
...hotové cestíčko...a rýchlo postaviť vodu so soľou nech ich pekne usadzáme a uvaríme
...usadzáme halušky do vriacej osolenej vody...necháme pekne uvariť...
...krásne nokerle na svete :o))
...vyšlo mi takéto množstvo zo spomínaných ingrediencii...hotové prepláchneme vlažnou vodou, polejeme troškou oliv. oleja alebo aj klasického a podávame k mäsám k omáčkám....ale chutné sú aj do polievok ako cestovinka
...pripravíme si ingredienci na zátrepku...poriadne rozmiešame a vlejeme do mäkkého mäsa.
..podme k bravčovéme na smotane: na troške oleja speníme cibuľku do zlatista, pridáme na kocky nakrájane bravčové, keď má mäso zatiahnuté póry, zalejeme cca 3 dcl vody , resp. aby bolo mäso zaliaté a dusíme s 2 ML červenej papriky sladkej do mäkka..pripravíme si zátrepku zo smotany, korenín, múky a nezabudnúť na worčester!!! ten dodá tomu takú super chuť a vôňu proste úžasnééé jedlééé
...zátrepku necháme prejsť varom, za stáleho miešania, odstavíme a podávame k nokerlám...brú chuť