Moje "bryndzové fornetti" (bez bryndze)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto, nejaký druh slaného syra (feta, balkánsky syr), kyslá smotana, vajíčko na potieranie, sezam, škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Jasné, že to nie sú ozajstné fornetti, a ani zďaleka tak nevyzerajú, ale naozaj tak chutia!! :)

Tieto chuťovky som si vymyslela úplnou náhodou, mala som doma lístkové cesto a chuť na niečo slané, malé a dobré. Tu je príprava:

Lístkové cesto si vyvaľkáme. V tanieri si roztlačíme slaný syr (ja som použila balkánsky) a zmiešame s kyslou smotanou. Rozotrieme po celej dĺžke cesta, posypeme trochou škorice (dodá tomu výbornú vôňu a zvláštnu jemnú chuť) a cesto zgúľame. Celý valček potrieme vajcom a posypeme sezamom. Krájame trojuholníky, alebo slimáčiky, ako sa komu chce.

Pokladáme na pečiaci papier a pečieme pri 180 st. asi 30 minút. (pozor, aby sa vám na kúskoch nepripiekli, ako mne :) )

Najlepšie chutia ešte teplé.

DOBRÚ CHUŤ :))