Zebra rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 5 vajec 3 dcl kr. cukru 5 dcl pol. múky 2 dcl vody 2 dcl oleja 2 PL kakaa PLNKA: 1 šľahačku v prášku 2 kyslé smotany 2 bal. vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
Z múky si odložíme 2 PL bokom.
Bielky s cukrom vyšľahať, potom pridať vyšľahané žĺtky s cukrom, zmiešať, pridať múku s práškom do pečiva. Hmotu rozdeliť na dve časti, do jednej zamiešať 2 PL kakaa a do druhej odložené 2 PL múky. Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča, dávame z každej hmoty na striedačku po dve lyžice, stále na jedno miesto. Hmota sa pekne rozečie a vytvorí pruhovanie Pečieme pri 200°C asi pol hodinky. Po upečení a vychladnutí koláč natrieme džemom a plnkou.

Šľahačku vyšľahať podľa návodu, potom pridať van. cukor a smotanu, zamiešať, natrieť na koláč a dať do chladna, najlepšie cez noc.