Thajské Kuracie Kari s Nasi ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, Čerstvý pór, Celé šampiňóny, Kari korenie, Soľ, Čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 160 ml kokosového mlieka, 200 ml polotučného mlieka, Solamyl, Olej, Ryža vo varných vreckách, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (na ryžu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 2-3 minút. Ďalej do panvice pridáme Sambal Badjak, šampiňóny a osmažíme spolu s mäsom. Pridáme na plátky nakrájaný čerstvý pór a všetko posypeme kari korením, dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes už len chvíľku smažíme, tak aby sa pór nerozvaril a zachovala sa chuť kari korenia. Ak je zmes hotová, pridáme smotanu, kokosové mlieko, polotučné mlieko, dokoreníme (kari korenie, soľ, čierne mleté korenie) a krátko povaríme.
Na záver zahustíme solamylom.

NASI RYŽA
Do vriacej vody pridáme 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng a dobre rozmiešame. Ryžu ponoríme do pripravenej vody a varíme podľa návodu. Nepridáme soľ, pasta je dostatočne slaná. Po uvarení môžeme podávať.