Chalúpka (perníková)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

650 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 4 celé vajcia, 100 g medu, 50 g tuku (ja som dala Palmarin), 1 polievkovú lyžicu škorice a 1 polievkovú lyžicu perníkového korenia , lyžička sódy bikarbóny, ak chcete mať tmavšie cesto tak ešte pridať 2 až 3 lyžice kakaa. Nedávat kypriaci prášok do perníkov !!!! Poleva: 1 bielok, 150 až 200 g práškového cukru, citrónová šťáva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sypké ingrediencie preosiať, pridať vajcia, rozohriatý tuk s medom a postupne pridávať múku. Dobre vypracované cesto musí byť tuhšie a hladké. Cesto vyvaľkame na 2-3 mm hrubku a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170-180 stupňov 8-10 min. Po upečení ich hneď potrieme rozšľahaným vajcom.Poleva: Cukor niekoľkokrát preosejeme cez jemné sitko. Miešame ručne s bielkom dovtedy, kým nie je masa pekná biela a tuhá.

Táto ostáva doma.
A tá druhá pocestuje do Čiech.
x
Rozmery chalúpky