Chlieb s hrozienkami a rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:)

vsetky suroviny si vlozime do pekarnicky a zapneme program CESTO..alebo postupujeme tradicnym sposobom pripravy kysnuteho cesta..
z hotoveho cesta vytlacime vzduch,tym ze ho trosku premiesime rukami..
potom ho vyformujeme do dlhsieho valca,konce splostime,nozom spravime par zarezov,a do kazdeho zarezu vpichneme kusok rozmarinu..prikryjeme a..takto nechame odpocivat este cca 25 minut..
trubu si predherejeme na 200 C,chlebik pred pecenim este potrieme vodou,a pecieme cca 35-40 minut do zlatova...hotovy nechame vychladnut na mriezke aspon 45 minut...
podavame najlepsie v kombinacii oblubenych syrov,orechov,susenych fig,datli,a s kvalitnym vinkom:) DOBRU CHUT!!!