Domáce bagetky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keďže sme dnes nekúpili čerstvé pečivko, tak sme si ho upiekli doma :-) Je to veeeľmi jednoduché a ten pocit z vlastnoručne upečeného pečiva je nádhernýýýý...


Potrebujeme: 0,5 kg hl. múka, 1 dcl olej (aj menej), 3 dcl mlieko, 3/4 kocky droždia, kl cukru, soľ, 1-2 kl vegeta, 2 kl oregano (nemusí byť), sézamové semienka...

POSTUP PŘÍPRAVY

Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, olej, soľ, vegetu, oregano a prilejeme hotový kvások. Dobre vymiesime a dáme na 3/4 hodinku kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bagetky, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, prípadne strúhaným syrom (ale ten až pred koncom pečenia) a dáme piecť. Pečieme pribl. na 160 stupňoch 15-20 minút. Komu ako pečie rúra.
Toť vsjo :-)

Takto to vyzerá pred pečením...