Lístkové pudingoše.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Lístkové cesto, mlieko, cukor, zlatý klas, vajíčko.
POSTUP PŘÍPRAVY
Viď obrázkový postup.
|
Pripravíme si uvedené suroviny. |
|
Z jedného zlatého klasu si podľa receptu na jeho zadnej strane uvaríme hustý puding. |
|
Kým nám hotový puding chladne, vyvaľkáme si lístkové cesto a radielkom ho nakrájame na obdĺžničky. |
|
Ostrým nožom do jednej polovice narežeme pásiky. |
|
A na druhú polovicu dáme puding. |
|
Prekotíme narezanú časť cez puding a okraje zatlačíme. |
|
Poukladáme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. |
|
Upečieme do ružova. |
|
Ešte na plechu poprášime práškovým cukrom a poukladáme na tanier, prípadne konzumujeme rovno z plechu...načo špiniť ďalší riad, keď aj tak to rýchlo zmizne v žalúdkoch :-)
Dobrú chuť!!! |