CITRÓNOVÝ KOLÁČIK - CHEESCAKE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balenie BB keksov kakaových, 220g masla, 500g mascarpone, 4 žĺtka, 2 citróny bio+kôra, 4PL hnedý cukor, 1ČL limetkový extract.

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláčik som robila narýchlo, v časovej tiesni, takže sa ospravedlňujem za fotku, krém by potreboval ešte čas v chladničke.
Treba nechať čím dlhšie, ideálne do druhého dňa :-)

Sušienky rozdrvíme tak, aby nám neostali hrudky,
Do rozdrvených nakrájame zmäknuté maslo a prstami maslo zapracujeme v hladkú zmes.
Rukami zmes natlačíme na dno tortovej formy, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 15 minút.
Korpus by mal zhnednúť a od okrajov sa oddeliť.

V miske si vymiešame žĺtka s cukrom do penista, pridáme šťavu a kôru z citrónov + limetkový extract.
Vmiešame mascarpone.
Zmes by mala byť úplne hladučká.
Nanesieme ju na korpus, uhladíme, a dáme do chladničky odpočinúť do druhého dňa.

Po vybratí z chladničky nožom oddelíme krém od stien obruče tortovej formy, obruč snímeme
a koláčik dozdobíme podľa chuti a možnosti.

Dobrú chuť :-)))

BB keksy rozmixujeme na hladko...
...rozdrvené keksíky si dáme do misky..
...nakrájame zmäknuté maslo...prstami zapracujeme na hladkú zmes...
...natlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry...
..upečený korpus nám mierne zhnedne a oddelí sa od okrajov formy...
..do misky si dáme ´žĺtka a cukor ..
..vymiešame do peny a pridáme citróny+kôru...
...pridáme mascarpone..
...vymiešame na hladučkú zmes a nanesieme na korpus...
....rozotrieme do hladka, a dáme do chladničky odpočinút...
..na druhý deň vyberieme z chladničky, odstránime obrúč, ozdobíme a môžeme servírovať. Ja som to bohužiaľ nechala len nejakú hodinku, čo je dosť málo :-))) ale chutný bol aj tak :-))
DOBRÚ CHUŤ !!!