Nedeľňajší obed



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie mäso - 500g ,surové zemiaky - 1 kg, oravská slanina - 15 dkg môže byť aj anglicka alebo obe, šampiňóny v konzerve alebo čerstvé, cibuľa - 4 ks ,cesnak - 4 strúčky, nastrúhaný syr - 15 dkg ,soľ, čierne mleté korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ošúpané a na kolieska nakrájané zemiaky poukladáme na plech.Ak použijete menej tučnú slaninku , je potrebne plech trošku vymastiť a potom naukladať zemiaky.Osolíme poprípade trošku posypeme s vegetou.Nakrájame si mäso na väčšie kusy a rozložíme ho na zemiaky.Mäso trošku osolíme a premiešame predtým než ho dáme na plech .Ďalej si nakrájame cibuľu a cesnak na kocky a rozložíme na mäso.Potom pridáme šampiňóny ( vodu nevylievam , nakoniec ňou podlejem zemiaky )Ďalej pridáme na kocky nakrájanú slaninku ( mala som len jeden druh ale čím viac druhou slaniny tým je to lepšie ) a okoreníme mletým korením.Posypeme nastrúhaným syrom ( ak mám ešte aj syr s plesňou dám aj ten )A ako poslednú vrstvu dáme zase ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky.Takto pripravené zemiaky podlejeme so šťavou zo šampiňonov ale ak máme čerstvé šampiňony podlejeme to polievkou alebo vodou.Prajem dobrú chuť.