Mrkvovo-cesnaková nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 väčšie mrkvy * 3-4 strúčiky cesnaku * maslo * 2 PL tatárskej omáčky * tvrdý syr * tavený syr * soľ * MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Za toto jedlo som skoro dnes ráno položila život! Manžel sa namiesto mňa vrhol na jednohubky a keby bol aspoň taký ohľaduplný, že by mi jedno koliesko nechal..... Ale má čo chcel, nakoľko páchol od cesnaku iba on, nevyrovnali sme si pH a tak z bozkávania nič nebolo..... A keby len z bozkávania :-)))) PCH!!!!!!! Máš sa po chlebe, môj milovaný, dúfam Ti aspoň chutilo...

1. Nastrúhajte mrkvu na najmenšom struháku.
2. Struhák ešte neumývajte, budete ho potrebovať. Nastrúhajte hneď na ňom cesnak, ušetríte umývanie lisu na cesnak. Struhák ešte stále neumývajte! Odolajte silnému pokušeniu.
3. Do tretice na ňom nastrúhajte tvrdý syr a už ho môžete umyť, určite sa Vám už uľavilo!
4. Pridajte lyžicu masla - alebo aj dve... dnes už nezáleží na dôležitejších veciach, nieto ešte na pomere masla k mrkve.
5. Pridajte dva trojuholníčky taveného syra, potom osoľte a očierňokoreňte, môžete aj obielokoreniť alebo ofarebnokoreniť pomletím farebného celého korenia.
6. Pridajte lyžicu-dve tatárskej. Ono, bez tatárskej omáčky táto pomazánka nie je to pravé orechové. Tatarka dodá sladkej mrkve sladkokyslú chuť a to už stojí za uváženie, či ju pridať alebo nie. Ostatnú tatarku dojeme priamo z pohára.
6. Poriadne zamiešame, nakrájame rohlíky a urobíme jednohubky. Túto pomazánku robievam v dvojnásobnom množstve, len mrkva sa nám nejako minula..... Pomer surovín, ako som spomínala, je úplne zanedbateľný, ale mrkvy musí byť najviac, vtedy bude šťavnatá a numero uno.