Pomarančovo - čokoládový cheesecake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 2 balenia be-be keksov 100g rozpusteného masla 1/4 čl mletej škorice KRÉM:7 plátkov želatíny 500g tvarohu (lídl) 3/4 H pr. cukru 200g kyslej smotany 1/2 H pomarančovej šťavy 2 čl pom. kôry 1 čl ml. škorice POLEVA:100g rozpustenej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýborná osviežujúca dobrotka pre moju Katarínku :-)

Be-be keksy podrvíme, pridáme škoricu a rozpustené maslo.Premiešame...
...ucapkáme (aj po bokoch) do otváracej tortovej formy s priemerom cca 20cm. Kým urobíme krém, základ dáme vychladiť...
...vyšťavíme asi dva pomaranče, tak aby bolo aspoň pol šálky šťavy...
...pridáme želatínu, necháme napučať a potom zahriatím necháme rozpustiť. Tvaroh a cukor vymiešame pridáme kôru z pomaranča, škoricu, premiešame a pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave. Dobre zamiešame...
...a nalejeme na stuhnutý korpus. Necháme v chladničke vychladiť najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň cheesecake ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme trošku stuhnúť ja som nechala stuhnúť úplne a dosť zle sa to krájalo:-)))
Dobrú chuť:-)