Kokosový pohár



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 ml konzerva kokosového mlieka, 60 g cukru, 1 lyžička rumu, 3-4 plátky želatíny, topping podľa chuti alebo čerstvé ovocie, oriešky, čokoláda na posypanie, šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

3-4 plátky želatíny namočíte do studenej vody cca na 10 min. Riaďte sa návodom na želatíne . Pokiaľ sa želatína pripravuje, spravíte si kokosový základ . Kokosové mlieko vylejete do malého hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania privediete k varu a odstavíme. Plátky želatíny zbavíte prebytočnej vody a po jednom ich zamiešate do teplého (nie do vriaceho) kokosového mlieka. Vymiešate do hladka, ide to jednoducho. Naplníte poháre alebo misky do jednej tretiny a necháte stuhnúť cca na 5-8 hodín v chladničke, najlepšie na noc. Pred podávaním ozdobíte toppingom podľa chuti, zmrzlinou, kokosovo-citrónovou polevou, orieškami, fantázia je na Vás. A na koniec sa už len do toho pustiť.