Tuniakovo-kukuričný šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

konzerva tuniaka * konzerva kukurice * biely jogurt * lyžička tatarskej omáčky * NA DOCHUTENIE: soľ * chilli omáčka * mleté čierne korenie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento vynikajúci šalát robievam na raňajky - príprava trvá naozaj chvíľku. Za tú chvíľku dúfam a snívam o tom, že manžel prezlečie Laurinku z pyžamka, uprace jej postieľku, umyje záchod, vyleští zafŕkané zrkadlo, pod ktorým si práve dočistil zuby, pohľadá Laure papučky, ktoré sa v noci vyparili, urobí jej copčeky, vyžehlí si košeľu, odloží žiletku a gel na holenie tam, odkiaľ to pred chvíľou vytiahol, z batérie vyčistí zubnú pastu, hľadanie ponožiek nebude hlasno komentovať, pôjde kúpiť čerstvé pečivo do neďalekých potravín.... Och, asi súrne potrebujem sedatíva.

1. Zo slaného nálevu v konzerve osloboďte rozštvrteného tuniaka a doprajte mu kúštik slobody vo väčšom priestore.
2. Doprajte milosť aj kukurici, samozrejme ju sceďte.
3. Pridajte biely jogurt.
4. a lyžičku tatarskej omáčky.
5. Osoľte, pridajte chilli omáčku. Chilli znamená, že je štipľavá. Ak nemáte radi štipľavé, tak chilli jednoducho nepridajte, ono je to dosť logická poznámka, asi aj dosť zbytočná.
6. Farebné korenie meliem naozaj do všetkého, vynímajúc sladkosti.
7. Aranžujem do koktailových pohárov a tak isto by nám chutil aj z plastovej misky. Je naozaj vynikajúci! Papkajte s chlebom.