Pizzovníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto :500 g hladkej múky 1 droždie 3 dcl mlieka alebo vody 1 pol.lyžica kryštálového cukru 1 čaj.lyžička soli, 1 dcl oleja, paradajkový pretlak hustejší, pizza korenie, šunka, olivy, kukurica a pod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je úžasné kysnuté cesto bez akejkoľvek námahy.Podarí sa hádam každému,môže sa plniť či už sladkou alebo slanou plnkou.
Všstky prísady spolu zmiešame v miske, potom premietnime na prac. dosku a rukami vypracujeme.Podsypávame hladkou múkou kým sa lepí na ruky.Po chvíli je cesto hotové,rozdelíme ho na dve rovnaké časti.Musí sa s ním pracovať rýchle,lebo ihneď začína kysnúť.
Cesto rozvaľkéme na obdĺžnik,potrieme zmesou z parad.pretlaku,kečupu a korenia na pizzu,posypeme tým čo máme radi na pizze,ja dávam šunku,kukuricu a olivy a zvinieme ako roládu s tám, že najprv zahneme okraje.Potom krájame nožíkom na trojuholníky tak aby sme hrot neprekrojili.Uložíme na plech a necháme hodinu kysnúť.Potom potrieme vajíčkom a upečieme na 180 C.
Po vychladnutí odporúčam skryť pred manželmi, ten môj to zje hneď a všetko :)))))

Cesto pripravené na rozvaľkanie
Rozvaľkané cesto
Pomazané a naplnené,zahnuté okraje
Krájanie trojuholníkov
Nakrájané ...
Na plechu pred kysnutím ...
Po nakysnutí ...
Po upečení , dobrú chuť