Krevety s medovo-cesnakovým dresingom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
krevety, citrón, soľ, vajce, strúhanka, olej, čínska kapusta, rukola dresing: jedna kyslá smotana, jeden mäkký syr v črievku, jeden strúčik cesnaku, soľ, šťava z polovice citrónu, jedna lyžička medu
POSTUP PŘÍPRAVY
Vyprážané krevety poznáme všetci, ale s týmto dresingom chutia fakt super :)
Kombinácia medu, cesnaku a citrónu je veľmi zaujímavá, vznikne nasladlá chuť, ktorá sa výborne hodí k morským plodom.
No a kto chce zdravšiu verziu, stačí krevety iba orestovať na oleji a cesnaku a výdatne pokvapkať citrónom :))
|
Krevetky si necháme rozmraziť. |
|
Nasolíme ich a vytlačíme polovicu citróna. |
|
Do misky si rozbijeme jedno vajce, osolíme ho a obalíme v ňom krevetky. |
|
A obalíme v strúhanke. |
|
A nakoniec ich vypražíme na oleji do zlatista. |
|
A teraz sa pustíme do prípravy dresingu.
Do misky si dáme jednu kyslú smotanu a jeden syr (typu bambino). |
|
A pridáme jeden strúčik cesnaku, soľ a polovicu citróna. |
|
A napokon pridáme jednu lyžičku medu. |
|
Na tanier si dáme šalát, ktorý mierne osolíme a pokvapkáme olivovým olejom, pridáme krevety a dresing. |
|
Ešte môžeme pridať cherry paradajky, alebo inú zeleninu podľa chuti.
Prajem dobrú chuť :) |