Krevety s medovo-cesnakovým dresingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

krevety, citrón, soľ, vajce, strúhanka, olej, čínska kapusta, rukola dresing: jedna kyslá smotana, jeden mäkký syr v črievku, jeden strúčik cesnaku, soľ, šťava z polovice citrónu, jedna lyžička medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyprážané krevety poznáme všetci, ale s týmto dresingom chutia fakt super :)
Kombinácia medu, cesnaku a citrónu je veľmi zaujímavá, vznikne nasladlá chuť, ktorá sa výborne hodí k morským plodom.
No a kto chce zdravšiu verziu, stačí krevety iba orestovať na oleji a cesnaku a výdatne pokvapkať citrónom :))

Krevetky si necháme rozmraziť.
Nasolíme ich a vytlačíme polovicu citróna.
Do misky si rozbijeme jedno vajce, osolíme ho a obalíme v ňom krevetky.
A obalíme v strúhanke.
A nakoniec ich vypražíme na oleji do zlatista.
A teraz sa pustíme do prípravy dresingu. Do misky si dáme jednu kyslú smotanu a jeden syr (typu bambino).
A pridáme jeden strúčik cesnaku, soľ a polovicu citróna.
A napokon pridáme jednu lyžičku medu.
Na tanier si dáme šalát, ktorý mierne osolíme a pokvapkáme olivovým olejom, pridáme krevety a dresing.
Ešte môžeme pridať cherry paradajky, alebo inú zeleninu podľa chuti. Prajem dobrú chuť :)