Gaštanovo - čokoládové kalíšky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 6 kaliskov s objemom 125ml: 175 g kvalitnej tmavej cokolady * 125 ml smotany na slahanie * 125 ml plnotucneho mlieka * 1 vajce * 250 g sladeneho gastanoveho pyre *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptik je podľa Nigelly,čo je zárukou toho ,že je hriešne dobrý,a všetci čokoholici si prídu zaručene na svoje:)a ešte k tomu tak ľahko a jednoducho!!

cokoladu si posekame v mixeri na drobne kusky...
slahacku s mliekom si privedieme k bodu varu..
nalejeme ju na cokoladu ,a nechame stat asi 30sekund...
potom tam pridame jedno vajicko,a hned mixujeme cca 45 sekund..
dalej pridame gastanove pyre,a mixujeme na hladku masu dovtedy,kym sa nam vsetko pekne spoji..
ja som robila z polovicnej davky,ale pridavala som cele 250 g gastanove pyre...aby bola chut vyraznejsia..takze je to na Vas,myslim,ze na tomto dezerte nie je co pokazit:)
no,a potom uz len nalejeme do kaliskov..mne to vyslo do 2 a pol vacsich,ale odporucam skor mensie kalisky,je to velmi syte,a taky vacsi kalisok je poriadny zaberak,nielen na liniu:)))) Dame zachladit do chladnicky,a potom podavame napriklad s kopcekom slahacky:) DOBRU CHUT!!!!!