KOLÁČIKY z OVSENNÝCH VLOČIEK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g tuku / palmarín , najlepšie je MASLO /* 250g ovs. vločiek, najlepšie tie jemné* 80g práškového cukru *1van. cukor* 80g hladkej múky *1/2 prášku do pečiva* 2 vajcia* 2 lyžice hrozienok* 50g lieskových orieškov *150g horkej čokolády * mlieko podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tuku si opražíme zhruba 7 minút, ale pomaly, aby to nezačalo horieť, ovsenné vločky, potom pridáme cukor a miešame kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Pridáme múku, prášok do pečiva, hrozienka, oriešky, na kúsky pokrájanú, posekanú čokoládu a rožšľahané vajíčka. Samozrejme do koláčikov sa dá pridať hocičo , sušené posekané ovocie, iné oriešky, inú čokoládu, menej čokolády, a podobne.
Potom lyžičkou nanášame na papeir na pečenie , trošku potľapkáme, aby to vyzeralo ako väčšie prerastené peniažteky :-) a pečieme zhruba na 180 stupňoch asi 7-10 minúť, doporučujem to kontrolovať, lebo každá rúra pečie inak.
priemer koláčikov , ktoré kladiete na papier , by mal byť zhruba 3,5cm, oni ešte narastú. Výjde vám z toho zhruba 30-40 kúskov, ale to je odhadom, dávnejšie som nerobila :-)
Koláčiky sú výborné !!!!