Zapečené syrové valčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * strúhanka * olej * šľahačková smotana * kyslá smotana * tavený syr v črievku * NÁPLŇ: tvrdý syr * párky * petržlenová vňať *

POSTUP PŘÍPRAVY

Treba kuknúť nižšie! Ako vždy, pridávam foto postup.

1. Kuracie prsia sa snažte nakrájať a naklepať na čo najväčšie rezne.
2. Každý šnicel osoľte, okoreňte a zabaľte do neho tvrdý syr nakrájaný na plátky, párok (zrovna som vyhrabala z mrazáku maličké hydinové párky) a pridajte trocha petržlenovej vňate.
3. Snažte sa urobiť valčeky, všetky orezance a oklepance, čo vystávajú po stranách, strčte dovnútra.
4. Keď sa Vám nedarí, kľudne si mäso "ZAŠPRAJCUJTE" (milujem tento slovenský výraz) špáradlami a valčeky ľahšie prenesiete do jenskej misy.
5. A keď už máte zašprajcované všetky rezňo-valčeky, tak s nimi šup do vymasteného pekáča. Rúru už by ste mohli mať rozpálenú, keď nemáte, vytúrujte ju na 250 stupňov, ohrev zdola aj zhora.
6. Postrašte strúhankou.
7. V miske rozmiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou smotanou, pridajte jeden tavený syr z črievka, vymiešajte dohladka a nasledujúci postup už asi tušíte.
8. Áno, to je ono. Smotanami zalejeme valčeky.
9. A upečieme...... Mäso som piekla zakryté alobalom, posledných 15 minút som pekáč nechala odokrytý, aby sa smotana zapiekla do zlata.
10. Za normálnych okolností podávam so zemiakovou kašou, výborne sa k nej hodí, teraz som urobila guľatú ryžu a kopec kopec šalátu nakrájaného na pásiky. Kurací valček krájam šikmo a podávam ho nakrájaný. O omáčku, ktorá ostane v pekáči, bude bitka, takže si ju, milé mamičky, chráňte vlastným telom!!! Nech Vám chutí!