Hustá paradajková polievka s parmezánom a mozzarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celé lúpané paradajky v konzerve 2x, kryštálový cukor, soľ, mozzarella, parmezán

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že tu je veľa receptov na paradajkovú polievku, ale pridávam sem aj tú našu, ktorej príprava je neuveriteľne jednoduchá, rýchla a výsledok je naozaj veľmi chutný.

My na jej prípravu nepoužívame obyčajný pretlak, je lepšie keď sa pripraví z celých lúpaných paradajok v konzerve. (foto nižšie)

A tu je postup: Do hrnca vylejeme dve konzervy lúpaných paradajok aj so šťavou. (Pravdaže, keď je stravníkov viac, dajte aj viac konzerv :D). Vidličkou ich v hrnci trochu rozpučíme, ale nie úplne, nech v polievke zopár kúskov pláva :) Polievku trochu zriedime vodou, podľa toho, kto má rád akú hustú.

Pridáme asi 2-3 lyžice kryštálového cukru a osolíme, množstvá nechávam na vás, ako komu chutí.

Necháme polievku chvíľu vrieť a neskôr pridáme na malé kúsky nakrájanú mozarrellu.

Parmezán si nastrúhame priamo do polievky.

A to je všetko :o)

Prajem dobrú chuť :)

Lúpané celé paradajky - pre inšpiráciu :)