Gaštanové guľky v kokosovom kabáte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

GUĽKY - 2ks gaštanové pyré (1 ks - 250g), 150g pomletých piškótov, 2 balenia vanilkového cukru, 125g masla, KOKOSOVÝ KABÁTIK - 200g kokosovej múčky, 160g práškového cukru, 200g sušeného mlieka (Laktino v zelenej krabici), 130g masla, 3 bielka, môže byť aj trošku umu alebo amareta či mandľovej príchute, ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - cca 100g čokolády na varenie, cera podľa potreby alebo kokosový tuk, na OZDOBU - biela čokoláda, perličky, kokosové plátky, mandle - čo nájdeme

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne som išla robiť úplne iné guľky, ale keďže sa mi nepodarila náplň, musela som zaimprovizovať a vznikol tento recept, možno ešte lepší ako pôvodný. Môj syn má zajtra meniny, tak som ho chcela prekvapiť niečím novým a neobvyklým. Je s nimi síce trošku viac práce, ale výsledok stojí za to.

Viď nižšie...

Pyré, cukor, maslo a piškóty zmiešame...
...necháme chvíľku v chlade postáť a...
...tvoríme malé guľky, nabudúce ich budem robiť ešte menšie, pretože po obalení sa poriadne zväčšili, dáme do chladu. Tých menších vyjde okolo 120 ks.
Medzitým si zmiešame suroviny na obaľovanie, tuk môžeme postrúhať. Ak sa cesto drobí, pridáme ešte bielok, ale mne sa cesto podarilo na prvýkrát.
Hotové cesto.
Schladené guľky vytiahneme a začneme obaľovať. Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, vložíme guľku a ...
...zabalíme. Guľky musia byť dobre vychladené. Dáme si ich chladiť na dve tácky, jednu máme v chlade a jednu obaľujeme, keď začnú mäknúť, tacky vymeníme. Keď vonku už nemrzne, dávala som ich do mrazáku, veľmi dobre sa obaľujú také zmrazené.
Hotovo, je ich 50ks, na všetky mi cesto nevyšlo, ale nevadí, tých pár bude bez kabáta.
A môžeme začať guľky kúpať v čokoládovej poleve - urobíme trošku hustejšiu, lepšie sa na nich udrží.
Hotovo, okúpeme aj tie bez kabátika, necháme stuhnúť a...
...ozdobíme podľa fantázie a surovín, ktoré sa u nás práve nachádzajú.
...
Dáme do košíčkov a...
...šupneme do chladničky.
Degustácia prebehla, sú vynikajúce, odporúčam!
Prierez guľkou...
Svadobné guľky.
Skúsila som aj bielu čokládu.