Labuť



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 40 vajec, 40 lyzic cukru, 40 lyzic hrubej muky, 4 sacky prasku do peciva, 4 sacky vanilkoveho cukru, 4 kopcovite lyzice kakaa, rumova aroma. \r\nKrem: 2 kg masla, 8 balickov bananoveho pudingu, 2 l mlieka, 5 bananov, cukor, rumova aroma.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Z uvedenych ingrediencii upecieme 4 korpusy, ktore nechame vychladnut a vyrezeme do tvaru "slzicky". Plnime pripravenym kremom, natierame dzemom (ja som pouzila visnovy) a prekladame bananom.\r\n\r\nKrem: Z pudingov a mlieka uvarime krem, ktory nechame vychladnut. Vychladnuty krem postupne zaslahame do vymiesaneho masla s cukrom a rumovou aromou. Do kremu na zaver pridame 1 banan postruhany na najjemnejsom struhadle. \r\n\r\nPotah: 1kg hmoty K2 vyvalkame na cca 2-3 mm. Pocas valkania som podsypala Solamylom.

Vykrajovanie "pierok" na krk a kridla z K2.
"Pierka" som lepila vajecnym bielkom a pritlacala sparadlom.
Detail lepenia
Oci som malovala gelovou ciernou farbou. Pocas vyroby zobacika mi zmizol fotograf, tak nemam fotodokumentaciu. Ale ten som tiez malovala gelovkou a modelovala pomocou ruk a sparadla :-)
Hotovy krk a hlava. Nasledovalo 4 dnove susenie. Aha, krk som robila z drotu, na ktory som navliekla rolky z toaletneho papiera, obalila paskou, hmotou K2 a nakoniec este "pierkami" z K2.
Korpusy som piekla na obycajnom plytkom plechu a vykrojila som nozom do takehoto tvaru. Natierala som visnovym dzemom.
Na krem som poukladala banan.
Druha vrstva kremu.
Puncovinu som urobila z obrezkov z korpusu, zvyskov kremu a visnoveho dzemu. Pocas potahovania mi zase zmizol fotograf, takze si treba postup domysliet :-) Ale s K2 sa mi pracovalo fantasticky, vobec sa nelepilo ani netrhalo.
Tortu oblepenu puncovinou som dala na noc do chladnicky. Na druhy den som ju celu potrela zvysnym kremom a dala cca na hodinu zachladit.
Hotova labut. Krk som upevnila este bielou stolou, ktoru som povodne kupila ako dekoraciu na stol, ale fantasticky sa mi k torte hodila :-)
Labut z ineho pohladu.
Detail ruziciek. Robila som ich z K2 a perletoveho prachu - ruzoveho a zlateho. Listocky som vykrajovala nozom a ryhy som robila sparadlom. Este makke som ich napichla na sparadla. Mimochodom, tortu som si piekla k mojim 22 narodeninam, len som si zabudla kupit sviecky. No co, snad nabuduce.... :-))))
A este jedna, na ktorej aspon trosku vidno kridlo a chvostik.