Branska tocena



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Teraz lutujem, ze som nefotila postup, no ale dufam, ze som ju nerobila posledny krat, lebo je uzasna. Na gulaty korpus: 6 zltkov, 25 dkg krystaloveho cukru, 25dkg orechov, 3 PL struhanky, 1 PDP, sneh zo 6 bielkov Na 3 kakaove platy (na kazdy): 6 zltkov, 7dkg praskoveho cukru, 2dkg kakaa, 4 dkg hrubej muky, sneh zo 6 bielkov Na HNEDU PLNKU: uvarime 1dcl mlieka s 1 varovou cokoladou a po vychladnuti zmiesame s 250g praveho kravskeho masla Na BIELU PLNKU: uvarime 300ml mlieka s 2 zlatymi klasmi, 10 dkg cukru, 3 PL medu a po vychladnuti zmiesame s 375 g praveho kravskeho masla a par kvapkami rumovej esencie. nieco na ozdobu zvrchu

POSTUP PŘÍPRAVY

Ingrediencie na gulaty korpus zmiesame tradicnym sposobom a vylejeme do gulatej tortovej formy. Dobre upecieme. Po vychladnuti korpus prekrojime na 1/2.*** Z ingrediencii na platy upecieme postupne na peciacom papieri 3 platy, ktore po vychladnuti prerezeme po dlzke na tri rovnako siroke platy.*** Spodny gulaty plat natrieme 1/2 hnedej plnky. Postupne po jednom natierame primerate vsetkych 9 pasov nakrajanych z platov bielou plnkou. Z prveho urobime natuho pevnu ulitu, ktoru zasadime do stredu orechoveho korpusu Postupne ho obtacame ostatnymi natretymi pasmi. Vrch rolady prikryjeme druhou polovicou orechoveho (gulateho) korpusu, ktory sme natreli zostalou polovicou hnedej plnky.. Dozdobime podla fantazie - mozeme potiahnut marcipanom, alebo natriet plnkou (treba vsak dorobit, lebo toto je presne mnozstvo, nezostane, ale ani nechyba ani trosku) a posypat mletymi orechami.. Necham na vas... No, a na zaver len konstatovanie - davno som nejedla nic take fantasticke!!!

Chce to este trosku trenovat, no ale da sa, nie?