Zemiaky s kyslou kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, kyslá kapusta, cibuľa, 2-3 strúčiku cesnaku, trochu oleja, klobáska (alebo párky, údené mäso - čo doma nájdete), rasca, soľ, vegeta, mletá červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. (Tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc rozpadávať a vznikne nám z toho "kaša").
2. Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť, pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak - kto má ako rád. Chvíľu opečieme.
3. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku (ja som tentokrát mala zvyšok párkov) a spolu s cibuľou a cesnakom ešte opekáme.
4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu vegety, soli a rasce - premiešame a opekáme, kým sa zemiaky nezačnú jemne pripekať.
5. Tesne pred koncom môžeme pridať trochu mletej papriky.
6. Na záver pridáme kyslú kapustu, ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať, lebo potom sa moc vysuší a nie je už taká chutná.
7. Podávame teplé. Dobrú chuť.

POZN.
Ja to robievam vo veľkej teflónovej panvici typu wok, takže sa mi to tam nikdy nepripáli, len pekne opečie. Gramáž som neuvádzala, je to jednoduché jedlo, u ktorého si množstvo jednotlivých ingrediencií ľahko prispôsobíte počtu osôb.