Losos zapeceny so syrom, velmi rychle, jednoduche a chutne :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lubovolne mnozstvo file z lososa alebo aj file z inej ryby , maslo, tvrdy syr na struhanie a vhodny na zapecenie, petrzlenova vnat, vegeta, sol a stava z citrona.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ahojte :-)

Toto je moj prvy recept na Mimibazare. Kedze my moc neoblubujeme kapra s kostami tak som robila dnes na Vianoce lososa zapeceneho so syrom a kedze je velmi jednoduchy, rychly a velmi chutny, tak by som vam ho rada odporucila.

File z lososa, alebo aj file z inej ryby si najprv dokladne umyjeme, posolime a polejeme troskou stavy z citrona. Takto ochutene file odlozime tak na 30 - 60 minut do chladu, no mozeme ho dalej upravovat aj ihned.

File z lososa oprazime na masle z oboch stran. Potom ho vlozime do maslom vymasteneho pekaca. Posypeme ho postruhanym tvrdym syrom, vhodnym na zapecenie. Roztopime maslo. Ja ho roztopim v mikrovlnke. Do roztopeneho masla pridame vegetu a petrzlenovu vnat. Lososa polejeme na koniec roztopenym maslom zmiesanym s vegetou a petrzlenovou vnatou. Pekac aj s takto pripravenym lososom dame zapiect do truby tak na 40 minut. Ja mam elektricku trubu tak ho pecem prvych 30 minut pri teplote 150 - 180 stupnov a tak 10 minut pred koncom peciem uz iba na 100 stupnov.

Priloha je lubovolna a k tejto chutnej rybicke sa hodi vsetko. Ryza, varene ci opekane zemiaciky, zemiakovy salat....

Tak a losos je hotovy a prajem Vam dobru chut :-)

A takto nam chutil uz upeceny losos :-)