MEDOVNÍČKY - hneď a stále mäkké

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladkej múky
1/4 kg medu
1/4 kg masla (Palmarin, Hera..)
40 dkg práškového cukru
4 celé vajcia
2 čajové lyžičky škorice
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
trochu prášku do perníka

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Vypracovať cesto, vyvalkať na hrúbku 1/2 cm, vykrojené poukladať na vymastený plech, potrieť rozšlahaným vajcom, ozdobiť kúskom orecha, upiecť. Pri teplote cca 180. Upečené medovníčky znova ešte horúce potrieť rozšľahaným vajcom.

Rozšlahané vajce: vymiešať do neho 2 čajové lyžičky cukru

Vypracované cesto treba nechať stáť najmenej hodinu, lepšie dlhšie. Ja som si ho urobila jeden deň a na druhý deň som robila medovníky. Keby bolo cesto riedke, domiesiť hladkou múkou.

Sú SUPER - a je ich dosť veľa.