voňavé mäso



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso / kuracie /, wolčester, horčica, veľká cibuľa, oravská slanina, soľ a mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

. .

bravčové mäso / ja som dala aj bravčové, aj kuracie / si naklepeme, osolíme a okoreníme. .
potrieme horčicou a pokvapkáme wolčestrom, prikryjeme a dáme do chladničky na noc odstáť. .
. . na druhý deň si pokrájame nadrobno veľkú cibuľu
. . . vymastíme si pekáč, naukladáme naňho mäso a prikryjeme cibuľou. . .
. . . pridáme na plátky pokrájanú oravskú slaninu. . .
. . . opäť vrstvu mäsa, prikryjeme alobalom a dáme upiecť na cca hodinku / treba na to pozrieť, poprípade podliať vodou /
. . . ako prílohu som dávala opekané zemiačiky. . dobrú chuť