Gaštanové mesiačiky - jednoduchý a rýchly dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

upečený biskvit, gaštanové pyré, 100 g masla, 1 PL cukru, 2 PL rumu (alebo 1 PL ovocného sirupu - podľa Aliky najlepší je malinový:)), čokoláda na varenie, 2 PL masla, 2 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

...koláčik je naozaj rýchlovečka a vyzerá celkom pekne (aj tie moje by vyzerali krajšie, keby som mala plechovú vykrajovačku, s touto umelou to moc dobre nešlo).

Najprv si spravíme obyčajný biskvit (každý ten svoj osvedčený) - fotopostup na biskvit ako robím ja mám tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32586&user=114156
...takže biskvit dáme piecť
...po vychladnutí stiahneme papier a biskvit rozdelíme na dve polovice
...vymiešame si gaštanové pyré, 1 PL práškového cukru a 100 g masla
...vymiešanú plnku natrieme na polovicu biskvitu
...druhú polovicu som pokvapkala domácou griotkou a pokvapkanou stranou prikryla natretú polovicu.
...krúžkovým vykrajovátkom týmto spôsobom vykrajujeme mesiačiky
...až ich povykrajujeme všetky. Potom ich už len namáčame v roztopenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. Postup na čokopolevu nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31058&user=114156
...takto nejak vyzerajú po stuhnutí.