Gaštanové mesiačiky - jednoduchý a rýchly dezert
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
upečený biskvit, gaštanové pyré, 100 g masla, 1 PL cukru, 2 PL rumu (alebo 1 PL ovocného sirupu - podľa Aliky najlepší je malinový:)), čokoláda na varenie, 2 PL masla, 2 PL oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
...koláčik je naozaj rýchlovečka a vyzerá celkom pekne (aj tie moje by vyzerali krajšie, keby som mala plechovú vykrajovačku, s touto umelou to moc dobre nešlo).
|
Najprv si spravíme obyčajný biskvit (každý ten svoj osvedčený) - fotopostup na biskvit ako robím ja mám tu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32586&user=114156 |
|
...takže biskvit dáme piecť |
|
...po vychladnutí stiahneme papier a biskvit rozdelíme na dve polovice |
|
...vymiešame si gaštanové pyré, 1 PL práškového cukru a 100 g masla |
|
...vymiešanú plnku natrieme na polovicu biskvitu |
|
...druhú polovicu som pokvapkala domácou griotkou a pokvapkanou stranou prikryla natretú polovicu. |
|
...krúžkovým vykrajovátkom týmto spôsobom vykrajujeme mesiačiky |
|
...až ich povykrajujeme všetky. Potom ich už len namáčame v roztopenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.
Postup na čokopolevu nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31058&user=114156 |
|
...takto nejak vyzerajú po stuhnutí. |