Diabolská roštenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg mäsa na rezne (roštenka, karé bez kosti, prípadne hydina) fantázii sa medze nekladú, kto čo rád , ale pôvodne to bol recept na roštenku:o) preto sa aj tak volá, 5 vajec, 2 Polievkové Lyžice horčice, 2PL kečupu, 1,5 Kávovej Lyžice soli, 1/2 KL čierneho mletého korenia, 1 KL vegety, 1KL kari korenia, 1KL sladkej papriky, 1KL štííííplavej papriky, 1/2 KL mletej rasce, 1 KL majoránky,2 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

úúúúúúúplne jednoduchý ako facka

Mäsko si očistíme, narežeme na rezne, naklepeme.
V miske si zmiešame všetky horeuvedené suroviny okrem majoránky a spolu ich vymixujeme buď v mixéri alebo ponorným ručným šlahačom. Majoránku pridáme nakoniec, aby bola celá, nepomixovaná.
Touto zmesou zalejeme rezníky v miske a necháme odstáť cez noc, aj dve.
... na ďalší deň rezne vyprážame a podávame buď s pečivom -tak to chutí mne, zemiakovou kašou-tak to chutí manželovi alebo s hranolkami, tak to väčšinou chutí deťom:o) a môžme papať aj s kyslou uhorkou alebo nejakým šalátikom...
...a hotovo... pre viac štipľavý efekt , keďže má byť "diabolský" si môžete pridať aj čili. Nám stačí takto...