Kokosovo-citrónová poleva



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/4 šálky čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy (cca šťava z 1 citróna), 2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry (cca kôra z 1 citróna), 1/3 šálky (70g) cukru, 3 žĺtky, 1/4 šálky (60 g) masla nakrájaného na kocky, 4-6 lyžíc kokosového mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto poleva je úžasná. Je to jemná, krémová chuť a hodí sa na poliatie dezertov. Štipľavá príchuť citrónu je prvá vec, ktorá zasiahne Vaše chuťové bunky, ale v závere máte v ústach chuť kokosového orecha. Ak Vám náhodou ostane zvyšok môžete ju odložiť do chladničky, kde vydrží ešte pár dní.

Na miernom ohni zmiešame citrónovú šťavu, kôru a cukor. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. V miske vymiešame žĺtky do hustej peny. Za stáleho miešania postupne pridávame horúcu zmes. Všetko prelisujeme cez sitko do pripravenej misky, ktorú dáme nad paru. Nad parou zmes miešame drevenou vareškou. Dávame pozor , aby zmes neprišla do varu. Tesne predtým ju odstavíme a z parného kúpeľa odložíme. Pridáme na kocky pokrájané maslo a šľaháme. Pri šľahaní pridávame kokosové mlieko. Všetko do hladka vymiešame a necháme vychladnúť.