Masovo-zemiakový pekáčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté maso-bravčové alebo bravčové +hovadzie*3 menšie mrkvy alebo jedna vačšia*korenie na mleté maso*soľ*mčk*1 celozrná bageta*1 vajíčko*mlieko*zemiaky*3 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Nie je to pravé čevebčiči,ale vzhľadom to pripomína a chuťovo je to vynikajúce.Ja som myslela,že bude aj dnes naobed no moja drahá polovička zblajzla celý pekáčik :)).

Celozrnú bagetu si zalejeme mliekom a necháme nasiaknúť....
...500 g mletého masa ochutíme 2 PL korenia na mleté maso,použijte čo máte radi,s čím máte skúsenosť....
...pridáme najemno nastrúhanú mrkvu...
...pridáme vyžmýkanú a rozmrvenú bagetu,vajíčko,prepučený cesnak....
....a urobíme kompaktnú hmotu....a dochutíme soľou a mčk...
...zemiaky poriadne umyjeme,nešúpeme a nakrájame na štrvťky....
...do pekáčika s nepriľnavým povrchom alebo do zapekacej misky striedavo ukladáme zemiaky a maso ako šachovnica.Maso formujeme mokrými rukami.Pekáčik nie je potrebné vymazávať.Po naplnení pekáčika surovinymi ho len jemne pokapeme vodou,neprikrývame a dáme do rozpálenej rúry.....
.... pečieme 30-45 minút pri 200 stupňoch kým maso a zemiaky nemajú zlatú korku.