Diviak na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky.
Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu..
Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť.
Dobrú chuť.