Nepečená jablková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g jabĺk - tj.6-7, 4 dl vody, 6 PL kryštálový cukor, 2 balíky okruhlych piškót, 2 Zlaté klasy, šľahačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ošúpané jablká postrúhame, pridáme 2 dl vody, 6 PL cukru a uvaríme kašu. Jablká sa musia úplne rozvariť. \r\nZlaté klasy rozmiešame v 2 dl vody, pridáme do jablkovej kaše, 2 min povaríme. Ak to bude moc husté pridame vodu podľa potreby, aby sa to dobre natieralo na piškóty. Dno okruhlej formy vyložíme piškótami. Piškóty môžeme pokvapkať rumom. Natierame teplú jablkovú kašu, uložíme dalšiu vrstvu piškot a takto striedame kým mame kašu a piškóty. Na konci musia byť piškóty. Tortu dáme vychladiť a stuhnúť. Potom dame šľahačku a posypeme jemným škoricovým cukrom a zase do chladničky.