mäkkučké perníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg hery, 15 dkg medu, 20 dkg práškového cukru, 60 dkg hladkej múky, 2 malé lyžičky sódy bikarbóny, 1 malá lyžička perníkového korenia, 2 celé vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

tuk, med a práškový cukor dáme roztopiť, potom do zmesi pridáme múku, sódu bikarbónu, korenie a vajíčka. Dobre vymiesime a necháme asi 2 hodiny odpočinúť. Nezľaknite sa že cesto je riedke. Tie dve hodiny sú potrebné na to, aby cesto vychladlo a tak stuhne na vykrajovateľnú hmotu. Cestíčko potom natenko rozvaľkáme, lebo pri pečení narastie, vykrajujeme a ukladáme na vymastený plech. Pečieme krátko, okolo 5 minút dozlatista.
PS: Už som vyskúšala viac receptov na medovníčky, lebo doma sme mávali tie zubylámajúce, ale tieto mi tu už stoja druhý deň a sú stále mäkké. U svokry som ich jedla aj po pár dňoch od upečenia a tiež boli mäkké. Takže myslím že som konečne našla "normálny" recept :o) Jedna nevýhoda: rýchlo sa zjedia ,)