Kuracie mäsko so "sviečkovou" omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kúsok kuracieho stehienka, 1 zemiačik, 2 mrkvy (1 ak je väčšia), kúsok kalerábu, 1 petržlen, pažítka, maslo, 30 ml mliečka (sušené, alebo normálne, príp. materské)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je veeeeľmi jednoduchý, ale môjmu 16 mesačnému bobákovi už dlho chutí a myslím, že je možné ho podávať detičkám už naozaj dosť skoro - ja som to dávala (samozrejme posekané na drobno) už od 8. mesiaca.
Takže uvaríme si klasickú polievočku - mäsko, mrkvičky, petržlen, kalerábik (ak máme môžme pridať aj petržlenovú vňaťku) varíme 1 - 2 hodiny (vodu dolievame, aby nám polievočka neprihorela ;)...).
Asi 20 minút pred dovarením pridám na kúsky pokrájaný zemiačik a varím už len, kým sa zemiak neuvarí. Z polievočky vyberiem zeleninu bez zemiaku, pridám mliečko (ak ešte rozrábame zo sušeného, môžeme použiť namiesto vody aj šťavu z polievky) a rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je pririedka, môžeme zahustiť kúskom uvareného zemiačika. Omáčka má podobnú chuť ako omáčka na sviečkovú, preto som to tak nazvala :). Mäsko si nakrájame (nasekáme) na kúsky, prelejeme omáčkou, pridáme zemiačiky omastené kúskom masielka a posypané pažítkou a zaželáme nášmu bobáčikovi dobrú chuť...