Praclíky s jeleňou soľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 dkg hladkej múky, 1 celé maslo, 1 sladká šľahačková smotana, 1 krabička syrokrému (3 ks), 3 dkg salajky (jelenia soľ), 2 dkg soli, 1 vajíčko na potretie. Na posypanie: strúhaný syr, mak, sezam, ľan...

POSTUP PŘÍPRAVY

:)

všetky suroviny dobre spracujeme. Ja si maslo narajbem, lepšie sa mi potom spracováva.
kto nepozná salajku, prikladám foto. Pri pečení v rúre vydáva neskutočnú "arómu", ale po dopečení sa úplne stratí. Nech Vás to vôbec neodradí. Pomáha zákuskom, aby neboli ubité, ale ľahšie a krehkejšie.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 až 1 cm, vykrajujeme praclíkovou formičkou. Môžu byť aj iné tvary, nielen praclíky. Potierame rozšľahaným vajíčkom a namáčame do postrúhaného syra, maku, sezamu, ľanu.... Dáme na vymastený plech pečieme do ružovkasta. Pozor, pri otvorení rúry Vás ovanie typická salajka, ale "vôňa" sa rozplynie a vôbec ju potom necítiť.
keby som nemala pomocnú kucháročku, trvalo by mi to dlhšie. Takže už môžeme chrumkať a vyhrýzať.