Rajcinove prekvapenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 8 väčších rajčín * tuniak (kúsky) v oleji (1 väčšia konzerva alebo 2 menšie) * kukurica * 1 až 2 PL masla (ako komu chutí) * 2 vajcia * 1 cibuľu * horčicu * soľ * petržlenovú vňať (na ozdobenie)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Z umytých rajčín odrežte vrch (klobúčik). Vnútrajšok vydlabte lyžičkou a dajte do misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku (ak je pre vás cibuľa ťažká, pokojne ju vynechajte), kukuricu, soľ, korenie a olej z tuniaka a nechajte chvíľu odstáť.
2. Pridajte tuniaka (nemusíte celého, trochu si odložte bokom, zíde sa na záver) a na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajíčka, maslo a za malú lyžičku horčice a premiešajte.
3. Rajčiny naplňte pripravenou plnkou, ktorú ozdobíte ešte trochou tuniaka a petržlenovou vňaťou, a prikryte zrezaným klobúčikom.