Šumavská polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kyslej kapusty *500g zemiakov *smotana na varenie *smotana na šľahanie* cibuľa *vegeta *ml.čierne korenie* sladká červ.paprika* hl.múka*olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kyslú kapustu si podľa potreby prepláchneme a varíme do mäkka. Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme úplne do mäkka, keď sú zemiaky uvarené, vodu z nich nezlievame ale v tej vode ich popučíme až nám vznikne riedka kaša. Túto zemiakovú kašu vlejeme do hrnca s kyslou kapustou, pridáme do sklovita popraženú cibuľku a pomaly vlejeme hladkou múkou zatrepanú smotanu na varenie a na šľahanie, ochutíme podľa chuti vegetou, čer,paprikou, mčk , zamiešame a necháme prevrieť . Hotovo. Podávame s čerstvým chlebom alebo iným pečivom. Túto polievku niekto kedysi varil v telke ale nepamätám si kto :). Ale recept som si zapísala a u nás je to obľúbená polievka.