Ovsená kaša s banánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(jemné) ovsené vločky - asi tretina sáčku (používam tie na foto), mlieko, štipka soli, vačší zrelý banán, za hrsť hrozienok, kúsok masla (asi za 1 PL), škorica, jablko alebo iné ovocie. Z tejto dávky vyjdú 4 porcie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Naša obľúbená verzia ovsenej kaše. Neskutočne dobré!
Jemné ovsené vločky v rajničke premyte, nechajte na nich trocha vody (naozaj len trocha na spodku) a začnite variť. Miešajte, aby neprihorela a po chvíľke pridajte mlieko. Priveďte do varu. Kaša začne hustnúť, stále miešajte a prilejte zas trocha mlieka. Pridajte štipku soli, posekaný vačší zrelší banán, umyté hrozienka, trocha škorice. zas pridajte podľa potreby mlieko. Kaša má byť redšia, nie veľmi hustá. Varte približne 15 minút, nech sa vločky aj banán úplne do jemna rozvaria. Na záver doslaďte a pridajte kúsok masla. Navrch môžete dať postrúhané jablko. Moje deti majú ovsenú kašu veľmi radi, robievam ju 2-3x do týždňa, keďže je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá (pridané hrozienka navyše obsahujú dosť železa).

Tieto vločky mám najradšej, rýchlo sa rozvaria, sú naozaj jemné.