Šuhajdy zo salka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-2 konzervy sladeného salka, čoko poleva (100 g varová čokoláda + 70 g Cera) - podľa počtu šuhájd

POSTUP PŘÍPRAVY

Konzervu (dve) salka varíme 1,5 - 2 hodiny vo vode. Keď trošku vychladne konzervu otvoríme. Na dno košíčkov nalejeme trošku čoko polevy, necháme zatuhnúť, potom vrstvu skaramelizovaného salka (môžme do neho pridať 1 malé maslo) a znova polevu. Vrch môžeme ozdobiť lentilkou, orechami, čo vás napadne. A šup s nimi do krabíc a na balkón, aby vydržali (nezjedené) aspoň do Vianoc :-)
Tieto šuhajdy sú veľmi chutné a nenáročné na prípravu.
Najlepšie salko, ktoré sa mi osvedčilo a rýchlo hustne (stačí variť 1,5 hodiny ) je z CBA a značka je Milmóó :-)