Variacie na linecke pecivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g hladkej múky
2 hery
250 g práskového cukru
3 zltky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vsetko spracujeme na cesto a nechame v chladnicke asi hodinu odstat. Na pomúcenej doske vyvalkame na hrübku asi 3 mm. Vykrajujeme a pecieme na suchom plechu v stredne vyhriatej rure.

potrebujeme tieto suroviny
potrebujeme väcsiu misu, lebo surovin je vela, aby nam to nevypadavalo
cesto si rozdelime na polovicu, jednu nechame tak, druhu si rozdelime zase na polovicu, do jednej pridame 3 lyzicky kakaa a do druhej cervenu farbu a vypracujeme, nechame hodinu v chladnicke, potom na pomucenej doske vyvalkame na hrubku asi 3 mm a vykrajujeme, pecieme v mierne vyhriatej trube a sledujeme, aby neprihoreli.
ja som si vykravala ovalky, kosicky, kvetinky, kolieska, srdiecka, teraz ukazem, ako som zdobila ovalky,.. dame si roztopit nad parou 2 varove cokolady, a asi centrimetrovy pas cery, ak by bola riedka cokolada, pridame preosiate kakao podla potreby, v sklenicke vriacej vody si rozpustim cokoladu vo vrecusku, odstrihnem na rozku tak, aby vznikla mala dierka
namacam pecivo a ulozim na vrecusko na odpad...samozrejme nepouzite :-)) - pozor na prsteky, cokolada musi byt horuca
bielou cokoladou z vrecuska urobime cez prostriedok vlnovku a sparatkom ihned urobime cez vlnovku ciaru
a este raz
na kolieska urobime spiralu
sparadkom od stredu von tahame ciaru a potom tahame ciary tak ako by sme ho delili na stvrtinky
teraz ciary vedieme ku stredu
hotovo, nechat stuhnut
srdiecka tiez macame do cokolady, na ne ihned dame male srdiecka, na vykojene kvietocky, macane v cokolade tiez dame ihned kosicky a nechame vstetko stuhnut