Krehučký závin s makovo-jablkovo-slivkovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesticko je podla skveleho receptiku podla Janicek, a plnku som vymyslela dnes, pretoze my sme makoviiii.... Takze CESTO: 150g hladkej muky, 100g celozrnnej psenicnej muky ( alebo grahamovej, spaldovej ), 80g praskoveho cukru, 100g masla ( ja som dala mix maslo a Helia), 1 vajko, 3-4PL mlieka, troska sody bicarbony PLNKA: 140g mleteho maku, 5PL mlieka, 2PL oleja, 1PL lekvaru, hrast hrozienok, 70g praskoveho cukru, 1 postruhane jablko, 130g nadrobno pokrajanych sliviek ( 2velke)

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiesime a dame do chladnicky na hodinku. Plnku pripravime zmiesanim vsetkych surovin. Cesto rozdelime na polovice a vyvalkame nie prilis natenko- treba podsypavat hl. mukou, dostredu dame plnku, kraje cez nu prehneme a prelozime aj zhora aj zdola, potrieme vajickom ( ja lenivec lenivy som nepotrela) popichame vidlickou ( ani to sa mi nechcelo) a dame piect na 180st. na asi 15-20 minut.

Celozrnna muka doda tomuto zavinu uzasnu chut- cesto ma trocha akoby orechovu vonu a chut, ak sa toho bojite, vobec sa nemusite- ten kto odmieta celozrnnu muku jest, vobec si nevsimne ze sa v zavine nachadza- bude sa len oblizovat a chvalit, aky je dobry....a tymto chcem aj urobit Janickinmu zavinu reklamu- orechovo jablkovemu- skuste, neolutujete!!!