Zemiakový slaný koláč - chutnejší, než sa zdá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, soľ, vajce, masť na vymastenie pekáča

POSTUP PŘÍPRAVY

Ľubovoľné množstvo zemiakov ( podľa počtu osôb ) očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ podľa chuti, 1 - 2 vajcia a vylejeme na vymestený pekáč. Upečieme doružova. Po upečení - ešte horúce - potrieme maslom.

Je to výborné jedlo z Rumunska. Vyzerá obyčajne a príliš jednoducho, ale chutí skvelo. Ďalšou alternatívou je pridať do surového cesnak a majoránku a máte obdobu zemiakových placiek - len s menšou námahou a oveľa menším množstvom tuku:) Na takto ochutené a upečené zemiaky sa hodí napr. pečeň na cibuli, alebo mäso dusené na zelenine.